Program TV - Tvr 1 Azi

TVR 1 este principalul program al Societății Române de televiziune, dar și primul canal de televiziune din România. Acesta a fost lansat pe 31 decembrie 1956, iar până în 1968 a fost și unicul.

Scurta istorie a programului TV TVR 1

Programul TV TVR 1 a fost primul post experimental de televiziune din România creat de inginerul Cristian Musceleanu la Universitatea Politehnica din București. După optsprezece ani au început transmisiunile experimentale regulate de filme și cronici de actualități făcute de Ministerul Poștelor și Telecomunicațiilor cu un emițător de 2 KW și o singură cameră construită prin propriile forțe de inginerii români. Oficial însă, prima emisiune profesionistă de televiziune din România a avut loc în noaptea dinspre 31 decembrie 1956 - 1 ianuarie 1957, din primul sediu al Televiziunii, din Floreasca, strada Molière, nr. 2. Antena și emițătorul de 22 KW fuseseră montate pe 14 decembrie 1956 pe Casa Scânteii. După anul 1990 programul TV TVR 1 a intrat într-o evoluție ascendentă. În anii 2000 ”Surprize, Surprize”, emisiune prezentată de Andreea Marin a fost cea mai urmărită producție TV a acelei perioade.

TVR 1 azi

TVR 1 se află astăzi pe locul 8 din top 10 programe TV, conform audiențelor. Emisiuni precum ”În direct cu viața”, ”Ora de știri”, ”Comisarul Rex: aventuri la Viena”, ”Câștigă România”, ”Tema zilei” sau ”Dispăruți fără urmă” sunt doar câteva dintre producțiile TV cele mai apreciate ale acestui program. De asemenea, Imnul României care este difuzat în fiecare dimineață sau transmisiunile din Parlamentul României sunt de interes pentru public.

Întrebări frecvente:

Ce tip de conținut poți vedea pe programul TV TVR 1?

Pe programul TV TVR 1 poți vedea emisiuni de actualitate, politice, show-uri, filme sau seriale.

Care sunt cele mai populare și vizualizate emisiuni de pe TVR 1?

Cele mai populare și vizionate emisiuni de pe TVR 1 sunt: Tema zilei, Telejurnal și Banii azi, însă le poți vedea pe toate pe program TV TVR 1.

Când a fost lansat postul TV TVR1?

TVR 1 a fost lansat în anul 1956 pe 31 decembrie.